PSICOPEDAGOGIA I DIVERSITAT ESCORIAL

Bloc del Departament de Psicopedagogia i Aula d'Acollida del Col.legi Escorial de Vic.


Hi trobareu eines, idees i documents per facilitar i entendre millor els processos d'ensenyament-aprenentatge dins els quals ens hi trobem com a pares i mestres-professors.
Us suggerim tot un seguit d'enllaços i informacions per promoure que els nostres fills-alumnes, diversos i diferents tots, evolucionin i progressin positivament dins la societat del segle XXI

"SURT I DESCOBREIX..."



Per comunicar-vos amb nosaltres:

psicodiversitatescorial@gmail.com

dissabte, 1 de juny del 2013

Un de cada cinc. La regla d'en kiko

A través d'aquesta Campanya, el Consell d'Europa pretén atribuir competències als governs, parlamentaris, xarxes professionals, la societat civil, els pares, mares, famílies i als infants, per tal que pugui prendre les mesures necessàries per frenar la violència sexual contra la infància.

A Espanya, la campanya està sent coordinada per la Federació d'Associacions per a la Prevenció del Maltractament Infantil (FAPMI), amb la col.laboració del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

S’estima que un de cada cinc infants és víctima de violència sexual, inclòs l’abús sexual. Tot i així, podeu ajudar per a que això no passi als vostres fills i filles ni als nens i nenes del seu voltant. Ensenyeu-los “La Regla d’en Kiko”.



Els nens no sempre reconeixen les formes apropiades a inapropiades de tocar. Hem d'explicar als nens i nenes que no està bé que algú miri o toqui les seves parts privades o que els demanin que mirin o toquin les parts privades d'una altra persona. "La Regla de Kiko" els ajuda a reconèixer un límit evident i fàcil de recordar: la roba interior. També ajuda als adults a iniciar una conversa amb els nens. Si els nens no estan segurs de si el comportament d'una persona és acceptable, hem d'assegurar que sàpiguen que poden demanar ajuda a un adult de confiança. 

Guia per el llibre:

http://www.fapmi.es/imagenes/subsecciones1/Kiko_02_Guia%20para%20Padres%20y%20Educadores.pdf



Per a accedir a tots els materials i descarregar-los cliqueu AQUÍ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada